Dyr tandlægeregning gav ideen til AvMinTand | AvMinTand

Dyr tandlægeregning gav ideen til AvMinTand

Ideen til AvMinTand opstod på grund af en dyr tandlægeregning, som blev halveret hos en svensk tandlæge.

 

Af stifter og ejer af AvMinTand, Asger Mønster Frydkjær

Ideen til AvMinTand opstod da min tandlæge fortalte, at den behandling jeg havde brug for ville koste ca. 10.000 kr. Da jeg syntes, det var mange penge og havde hørt det var billigere i Sverige, spurgte jeg tandlægen, om han var til at handle med – man er vel Vendelbo. Tandlægen sagde at min behandling ville være dyrere i Sverige.

”Det skal folk vide”

Det viste sig dog ikke at være sandt – faktisk slap jeg med under det halve hos Peter Kofron i Göteborg. Han blev senere den første tandlæge på AvMinTand. Oven i købet fik jeg tilskud fra den offentlige sygesikring i Danmark. Vel hjemme i Danmark – med fine nye tænder – tænkte jeg ”Det her, det skal folk vide” og ideen til AvMinTand var født.

Klinikkerne skal have en god standard

At tage til tandlæge i udlandet kan være en ubehagelig oplevelse, hvis man ikke kan tjekke kvalitet og faglighed på forhånd. AvMinTand finder gode, pålidelige tandlæger i udlandet, hvor lave omkostninger betyder, at priserne ofte er lavere end i Danmark.

Når jeg opsøger nye klinikker, er udgangspunktet altid, om jeg selv vil blive behandlet på klinikken. Jeg er altid ekstra skeptisk, hvis en tandlæge siger, at han er billig som noget af det første. Der er ofte en grund til en tandlæge har brug for at være billigere end kollegaerne i samme by.

Jeg har mange gange aftalt et møde på en klinik, der i telefonen lød som en god klinik, men når jeg så besøgte den, lignede den en krigszone eller også havde de ikke tilstrækkeligt udstyr til sterilisering.

Jeg holder øje med de tilbagemeldinger, jeg får fra patienter, der er blevet behandlet på klinikkerne. Alle tandlægerne på AvMinTand ved, at de bliver taget af avmintand.dk, hvis jeg vurderer, at en patient har fået en dårlig behandling. Samtidig er det klart, at ALLE tandlæger laver fejl, så det beror på en vurdering fra gang til gang. 

Undgår de billigste tandlæger

Klinikkerne på AvMinTand er ikke nødvendigvis de billigste. Men de er billigere end de danske klinikker fordi omkostningerne ved at drive klinik i de pågældende lande er lavere. Jeg gør mit bedste for at holde øje med klinikkernes kvalitet ved at besøge dem regelmæssigt og via tilbagemeldinger fra patienterne.