| AvMinTand

Garanti / Klager
Garanti på kroner og broer
For at en klinik kan blive godkendt skal de give garanti på kroner, broer og implatater.  Garantiperiodens længde kan veksle fra tandlæge til tandlæge men det er oplyst under hver enkelt tandlæges profil.
 
Garantien dækker krone / bro og ikke tanden eller tænderne kronen eller broen sidder på.
Garanti på fyldninger
Mange tandlæger giver ikke garanti på fyldninger, fordi det anses for en mindre stærk behandling. Men hvis du mister en fyldning eller der falder noget af en fyldning vil de fleste tandlæger reparere den alligevel.  
Garanti på Implantater
For at en klinik kan blive godkendt på AvMinTand skal de give mindst give 2 års garanti på implantater. Det er meget sjældent et implantat går stykker, men det kan falde ud. Hvis det skyldes at patienten ikke har fulgt tandlægens anbefalinger, ryger eller ved nogle sygdomme, kan tandlægens garanti bortfalde.
Læs mere om implantater her.
Hjælp!
Hvad betyder symbolerne?

På AvMinTand finder du to forskellige symboler:

Vi Hjælper dig
Tandlæger med dette symbol har en AvMinTand patient rådgiver tilknyttet.  Du kan kontakte patient rådgiveren telefon: 98 15 22 10.

Du kan også kontakte AvMinTand gennem kontakt formularen på tandlæger markeret med dette symbol.

Godkendt
Tandlæger med dette symbol kan kontaktes på mail gennem kontaktformularen.  Kontaktformularen findes på hver enkelt tandlæges profil side.

 

 

Skal jeg have en undersøgelse i DK?
- Nej, langt de fleste af vores patienter tager direkte til tandlægen i udlandet. Ved at tage direkte afsted sparer du derved også både tiden og omkostningerne ved en undersøgelse.
Økonomi
Hvordan søger jeg tilskud fra det Offentlige og "danmark"
For at du kan modtage tilskud fra den offentlige sygeforsikringen og sygeforsikringen "danmark" skal du være opmærksom på følgende:

Du skal have dokumentation for den behandling, du har fået i udlandet. Dokumentationen skal være umiddelbar forståelig. En regning på græsk vil således uden tvivl give problemer. De tyske og svenske tandlæger på AvMinTand laver regninger, som de den offentlige sygeforsikring og sygeforsikringen "danmark" umiddelbart kan bruge.

I andre lande vil man få regningen på enten engelsk eller tysk, som også bliver godkendt. Det skal i detaljer fremgå af regningen hvilken form for tandbehandling, der er udført. Det skal fremgå, at regningen er betalt. Regningen skal indleveres til sundhedsregionen i dit område.

Se adresser til sundhedsregionerne her.

For at modtage tilskud fra sygesikringen "danmark" skal du indsende regningen til sygeforsikringen "danmark". Du kan læse mere her.
Er det gratis at få hjælp af AvMinTand?

JA! AvMinTand er en gratis service til alle patienter der ønsker at bestille tid hos en af vores tandlæger.  Vi er ikke tandlæger men kan rådgive dig om det kan betale sig at tage til udlandet.
Ring og snak med Jane eller Ulla om dine muligheder på tlf.: 98 15 22 10.

 

Kan jeg få tilskud fra "danmark" og den Offentlige sygeforsikring

Reglerne for tilskud er fuldstændig som hvis man blev behandlet i Danmark. Der er dog visse krav, der skal være opfyldt.

Den offentlige sygeforsikring
Den offentlige sygesikring giver ikke tilskud til behandlinger som implantater, kroner og broer (det gives heller ikke i Danmark). Man får kun tilskud, hvis man samtidig får en undersøgelse, tandrensning eller nogle fyldninger.
Læs mere om tilskud til tandbehandling fra den Offentlige Sygesikring

Sygeforsikringen "danmark"
Er man medlem af gruppe 1 eller 2 i Sygeforsikringen "danmark" er der derimod tilskud at hente, hvis man har fået kroner eller broer.
Det tilskud fra ”Danmark” der udgør den største del for AvMinTand patienter er 50% af krone prisen, dog max 1.100 kr hvis du har været i gruppe 1 eller 2 under 5 år. Der efter er max 1.650
Læs mere om sygforsikringen danmark her
 

Derfor er nogle priser markeret med rødt?
Hvis en tandlæge opgiver stor forskel mellem fra og til priser eller lave priser, kan han komme til at virke billigere end det er tilfældet. Vi vil tilføje flere med tiden.

 
Herunder kan du se hvorfor en klinik bliver markeret med et udråbstegn.
Eksempel:
En krone bliver markeret med udråbstegnet, når der er mere end 30% difference i minimum og maksimum prisen.
Tandlæge XXXX har en min. pris 1.750 kr. maks pris 3.650 kr. på en metal/keramisk krone, altså en forskel på 52%.  Prisen bliver markeret med et udråbstegn.
Desuden bliver prisen markeret, fordi mimimumsprisen er under 2000 kr.

Vi vil meget gerne have kommentare især fra tandlæger skriv til os her

Herunder kan du se hvilke priser der bliver markeret med rødt:

Behandling Difference i pris Minimum pris under 
 Krone  30%  2.000 kr
 Fyldning, 2 flader    500 kr
 Rodbehandling, fortand    200 kr.
 Operativ fjernelse af  visdomstand    500 kr
 Bedøvelse lokal  30%  
 Bro tre led  30%  3.000 kr
 Fyldning 3 flader - stor    500 kr
 Rodbehandling 3 kanaler    750 kr
 Operativ fjernelse af tand    500 kr
 Rodbehandling 2 kanaler    500 kr
 Parodontal behandling    500 kr
 Fyldning 1 flade m. slid    200 kr
 Fyldning flere flader    200 kr
 Fyldning dyb, flere flader    500 kr
 Implantat m. krone  20%  4.000 kr

 

Er krone prisen inkl. alt?
-Nej, det er den ikke. Skal du have en rodbehandling, en stift eller bedøvelse - alt sammen noget der har indflydelse på den endelige pris. Få et prisoverslag efter undersøgelsen hos tandlægen, den pris indeholder alt (forbehold for ændringer under behandlingen)
Skal jeg have mit sygesikringsbevis med til tandlægen i udlandet?

Ikke nødvendigvis - men tag det med for en sikkerhedskyld

Andre spørgsmål?